Terceme-i Tehafütü'l-Felasife Li İmami'l-Gazzaliİbn Haldun ÜniversitesiMuhtelif Ürünler
Terceme-i Tehafütü'l-Felasife Li İmami'l-Gazzaliİbn Haldun ÜniversitesiMuhtelif Ürünler

Terceme-i Tehafütü'l-Felasife Li İmami'l-Gazzali (XR1333)

İndirim Oranı : %25 İndirim
Fiyat : ₺580,00
İndirimli : ₺435,00
Barkod : 9786256491540
₺36,25 `den başlayan taksitlerle

Dil :
Kategori : Muhtelif Ürünler
Menşei :
Barkod : 9786256491540
Ebat : 13,5x21 cm
Kağıt : Şamua
Kapak : Karton Kapak
Sayfa Sayısı : 264
Basım Tarihi : 2022
Muhakkik :
Cilt Sayısı : 1

ADET

Artır Azalt
İbn Haldun Üniversitesi Yayınevinden çıkan Terceme-i Tehafütü'l-Felasife Li İmami'l-Gazzali eserini Maruf Yayınevi olarak sizlerle buluşturuyoruz. Osmanlı modernleşmesinin matbuât ve tedrisât sahalarındaki tezâhürlerinden biri, hiç şüphesiz, Tanzimat’tan itibaren resmî kurumlar ve teşvikler aracılığıyla ivme kazanan tercüme faaliyetleridir. Bu bağlamda dikkat çeken temâyüllerden biri, hassaten II. Abdülhamid döneminde, yeni ilmî-kelâmî-felsefî eserlerin telifinin yanı sıra, Osmanlı klâsik ilmî geleneği çerçevesinde Arapça asıllarından tedrîs edilen kadim mirasın aslî eserlerinin Türkçe tercümelerinin yaygınlaşmasıdır. Söz konusu klâsik kaynakların, 19. yüzyılı etkisi altına alan Batı kökenli felsefî-fikrî cereyanlar karşısında yeni bir bakışla gündeme getirilmesi ve modern usûlde eğitim gören daha geniş bir okur çevresine sunulması bu temâyülün ortaya çıkmasında belirleyici olmuştur. Latin harfleriyle ilk defa yayınlanan elinizdeki bu eser, Osmanlı döneminde daha önce birçok eseri Türkçeye tercüme edilmiş Gazzâlî’nin Tehâfütü’l-Felâsife’sinin II. Abdülhamid dönemi ser-küttâblarından mütercim Hasbî Süleymân Efendi tarafından 1891 senesinde tamamlanan tercümesidir. Dibâce’sinde “sultanın emriyle” kaleme alındığı belirtilen bu tercümenin ehemmiyeti, İslâm klâsik ilim geleneğinden henüz kopmamış bir idrâkin, ilmin ve lisânın tezâhürü olmasında yatmaktadır.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.